About Home News About Nina Stoupina Painting Drawing Project's Space Archive Art Residencies Contact Links ☰ MENU

Taal:

Bio

Nina Stoupina werd te Moskou geboren  en  voltooide de studies aan de kunstacademie in haar geboorte-stad met als specialisatie textiel-ontwerp, die voor haar een breed spectrum van experimentele kunst gegeven.En zij vertegenwoordigt de niet-officiéle kunst uit de sovjetperiode.Na haar opleding heeft ze 12 jaar als ontwerpster gewerkt in de tapijtbedrijf in Moskou en om haar vakmanschap te verfijnen en haar stijl te ontdekken en voornamelijk door studiereizen naar Maleisié, Indié,Noord-Afrika,Kaukasus en Centraal-Azié begon  in haar eigen atelier te bekwamen in de techniek van het schilderen op canvas en papier.Zij heeft geschilderd in de oppsitionele kunstgroep "Bejlutin" en trow bleef aan de "undeground" cultuur. Daarbij nam ze deel aan verschillende tentoonstellingen met design en beeldende kunst in Rusland en ex-socialistische landen.

Na haar participatie aan de internationale tapijtbeurs te Hannover werd ze uitnodigd om in Bilgié te komen werken(1992)Nadien verbleef ze in Belgié ( Gent) en tot nu heeft ze succes met verschillende kunstprojecten  in Europa en Amerika. Haar diep russische ziel en haar goede kennis van de Oosterse cultuur  vermengd met het Westerse dagelijkse levenheeft haar een eigen stijl gegeven met speciale technieken.

Belangrijkste thema van Nina is het contrast tussen natuurlijke afkomst en het kunstmatige.In haar werken kunt u foto's ontdekken zoals document van het leven of objectieve verschijnselen. Ze werk meestal met breekbare materialen zoals dunste zijdepapier om de fragiliteit van de natuur zuiver aan te tonen en dat is de enigste taal die de kunstenaar heeft. Het balanceren tussen een klein formaat en grote ruimtelijke composities met video dwingt haar te beleven met het verleden en heden.

Selectie tentoonstellingen sinds 2003

Ervaring

Opleiding

Taalkennis